Annons

Annons

Snurrad ingefärskola med perfekt konsistens

Seg, krämig och så otroligt god kola med ingefärsmak. De här blir verkligen perfekt konsistens och med stark smak av ingefära och lite salt. Det blir också festligt när de är snurrade. De tar lite tid att koka och man måste passa på så att det inte kokar över. Men jag lovar, det är värt varenda minut.

Ingefärskola. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Ingefärskola. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på ingefärskola

Antal: 60 stycken
Tid: 1 timme 30 minuter

100 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk vaniljpulver
1 1/2 msk ingefärspulver
flingsalt

Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljpulver samt 1 msk av ingefärspulvret. Koka upp och koka på svag värme i 45-50 minuter.
2. Olja en stor ugnsform med matolja. När kolan är 125 grader tar du av den. Tillsätter resterande ingefära och rör om tills det slutat att bubbla. Häll upp i formen. När den stelnat kan du smula på salt. Skära i bitar och snurra dem.

Annons

Fler julrecept av mig

Knäck eller chokladkola?

Egen pepparkaksdeg

Snickerskladdkaka

Ingefärskola. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Ingefärskola. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar