Annons

Annons

Söta små crinklecookies

Tiden går så fort och redan är det femte december och det betyder ju lucka 5 i min bakjulkalender. Idag bjuder jag på krispiga och sega chokladkakor som kallas för crinkles.

Crinkles. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Crinkles. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Ännu en gång är mitt recept till stor del inspirerat av underbara Leila Lindholm från hennes nya julbok Sweet Christmas. De här små amerikanska kakorna som kallas crinkles är underbart goda till jul. De är superlätta att slänga ihop och de håller hela jul.

Recept crinkles

Antal: 24
Tid: 30 min + 3 timmar i kylen

Annons

150 g mörk choklad
75 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
1 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 krm fingsalt
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk mjölk

Garnering
1 dl strösocker
1 dl forsocker

Gör så här
1. Smält chokladen i en kastrull på svag värme. Hacka smöret i kuber och vispa upp med sockret. Vispa ner vaniljpulver och ägg.
2. Blanda kardemumma, bakpulver, salt, vetemjöl och kakao i en separat bunke. Blanda ner i smörsmeten och arbeta in tillsammans med mjölken. Det blir en ganska kladdig deg.
3. Plasta in och lägg in i kylen i 3 timmar. Sätt ungen på 175 grader. Forma till bollar ungefär som en enkrona i storlek, rulla sedan först i strösocker och sedan i massor av florsocker.
4. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och tryck till lite så att de blir mer i storlek med en femkrona. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter till de spricker fint. Svalna på galler!

Fler härliga chokladrecept

Hallon- och chokladtartletter

Knäck eller chokladkola?

Pepparkaksmacarons

Crinkles. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Crinkles. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar