Annons

Annons

Våga baka marshmallows

De här vaniljmarshmallowsen blev verkligen en riktig favorit. De blev så otroligt mycket godare än jag trott. Receptet är från norske bakbloggerskan Manuela Kjeilen. Våga baka något du aldrig testat förut. Ett annat plus är att de är veganska.

Vaniljmarshmallows. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Vaniljmarshmallows. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på vaniljmarshmallows

Antal: 25 stycken
Tid: 30 min + stelna i 4 timmar

4 1/2 tsk gelatinpulver
1 1/4 dl kallt vatten
170 g socker
1 1/4 dl glukos
65 ml vatten
2 tsk vaniljextrakt
florsocker

Annons

Gör så här
1. Blanda gelatinpulver och det kalla vattnet i en skål och ställ åt sidan.
2. Blanda socker, vatten och hälften av glykosen (65 ml) i en kastrull. Häll upp resterande glukos i en bunke. Olja en form.
3. Värm upp kastrullen till 120 grader. Värm gelatinpulvret i micron i 30 sekunder. Häll ner bunken med glykosen och vispa. Tillsätt den heta sockerlagen under låg vispning. Vispa på mellanfart i 5 min. Höj till högsta hastighet i 5 min till.
4. Häll snabbt upp smeten i formen och bred ut. Strö över florsocker Låt stelna minst 4 timmar.
5. Lägg upp kakan på plastfolie och skär i rutor som du sedan rullar i florsocker. Förvara i en burk.

 

Prova också:

Fluffiga blåbärsmarshmallows

Krispiga saffransskorpor

Chokladcupcakes med skumtomtefrosting

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar