Annons

Annons

Vaniljmacarons med vit choklad

Det här är verkligen ett underbart sommarrecept som du kan baka till studenten, skolavslutningen eller till picknicken. Vaniljmacarons med vit choklad är nog min favoritmacaron. De är sådär härligt krispiga på utsidan och krämigt sega på insidan. Prova – det kan behövas lite övning för att få till dem men det är det värt!

Recept på Vaniljmacarons med vitchoklad Foto: Sofia Henriksson

Vaniljmacarons med vit choklad. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Macarons med smak av vanilj och vit choklad

150 g mandelmjöl
140 g florsocker
10 g vaniljpulver
110 g åldrad äggvita
50 g vatten
185 g socker

Vit chokladganache
200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader, gärna varmluft.
2. Dela äggvitan från äggulan minst ett dygn innan. Låt den åldras i kylskåp men den bör stå framme och bli rumstempererad före användning. Vispa mandelmjöl, florsocker och vaniljsocker med elvisp så att inga klumpar syns.
3. Häll 55 gram av äggvitan i en ren bunke. Koka upp sockerlagen utan att röra om. När den är 108 grader, börja vispa äggvitan. När den är 118 grader, häll den i en tunn stråle och vispa lätt i äggvitan. Vispa sedan snabbt minst 5 minuter tills den svalnat helt.
4. Blanda mjölblandningen, marängen och 45 g av den ovispade äggvitan. Vänd sakta till en slät smet och tillsätt eftersom de resterande 10 gram äggvita.
5. Spritsa ut smeten på två plåtar med dubbla bakplåtspapper. Låt stelna i cirka 15 minuter och grädda sedan i ugnen 12 minuter eller till de lossnar lätt från pappret.
6. Låt dem ligga kvar på papperet någon timme och ta sedan loss dem innan du ska spritsa på ganachen.
7. Värm grädden på spisen men låt det inte koka. Tillsätt chokladen så den smälter och till sist vaniljpulvret. Låt svalna minst tre timmar och vispa sedan upp ganachen med en elvisp.
8. Lägg upp macaronsen och spritsa på ganachen, lägg på en till macaron, klart!

Fler härliga recept med vanilj

Vaniljsnurror

Roscupcakes med kokos och vanilj

Crème Brûlée

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar