Annons

Annons

Vaniljsnurror

Finns det något bättre än nygräddade vaniljbullar? Inte för mig i alla fall då detta är min stora favorit. Släng ihop en sats till helgen och njut av i vårsolen.

Recept vaniljsnurror Foto: Sofia Henriksson

Vaniljsnurror. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Vaniljsnurror

2 tsk kardemumma
900 g vetemjöl
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
210 g vit sirap
1/2 tsk salt

Fyllning
130 g smör
80 g florsocker
2 tsk vaniljpulver

Pensling
1 ägg
Strösocker (ev. pärlsocker)

Annons

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till knappt 37 grader. Häll över smörmjölken över  jästen och rör runt. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 40 minuter.
2. Vispa samman ingredienserna till fyllningen. Dela degen i två delar. Kavla till två rektanglar. Fördela sedan fyllningen på 2/3 av rektangeln. Vik sedan över delen utan fyllning och sedan den andra delen. Du har då en ny liten rektangel. Skär ut 16 remsor ur varje rektangel och snurra ihop små snurror. Låt jäsa 40 minuter på plåt, gärna i ugnen med lampan tänd.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över socker. Grädda mitt i ugnen 8 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

Här hittar du alla mina goda bullrecept

Recept vaniljsnurror Foto: Sofia Henriksson

Vaniljsnurror. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept vaniljsnurror Foto: Sofia Henriksson

Vaniljsnurror. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar