Dubbel chokladmoussepudding
6 portioner
1 dl vispgrädde
3 dl mjölk
4 äggulor
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl strösocker
65 g vit choklad
100 g mörk choklad
3 gelatinblad
Garnering
2 dl vispgrädde
4 macaronshalvor (eller nötter) –> se mitt recept på jordgubb- och citronmacarons här.
Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll upp mjölk och grädde i en kastrull och koka upp.
2. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver i en skål och vispa pösigt. Häll sedan hälften av mjölken i ägget under vispning.
3.Häll sedan över äggblandningen i resterande mjölken i kastrullen och ställ tillbaka på plattan. Rör om och låt sjuda tills den börjar tjockna.
4. Hacka upp chokladen eller använd chokladknappar. Häll i den nu tjocka smeten och rör tills allt smält. Krama ur gelatinbladen och lös upp i smeten. Häll upp i portionsglas och låt svalna i kylskåp minst 3 timmar. Servera med vispad grädde och krossade macaronshalvor eller nötter!
Fler goda efterrätter och en nyttig variant av chokladmousse
Nyttig chokladmousse