Annons

Annons

Vegansk ingefärskola

Vill man äta riktigt uppfriskande godis är de här veganska ingefärskolorna perfekta. De är ganska starka så vill du ha dem mildare får du minska på ingefäran.

Vegansk ingefärskola. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Recept på vegansk ingefärskola

Antal: 20 stycken
Tid: 30 minuter

5 dl vatten
1/2 dl ingefära, riven och tätt packad
1 1/2 dl råsocker
1/2 dl agavesirap

Gör så här
1. Värm upp vatten och ingefära i en kastrull och låt sjuda i 30 minuter tills bara hälften av vätskan är kvar.
2. Förbered en form, jag brukar ta en glaslunchlåda från Ikea, med kokosolja och bakplåtspapper.
3. Sila bort ingefäran och tillsätt socker och agavesirap. Koka upp och låt koka till 120 grader. Häll upp i formen och låt stelna. Skär sedan upp i bitar.

Annons

Vegansk ingefärskola. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler veganska recept

Nicecream med mango och passion

Nyttig chokladmousse

Chokladsmoothie full av protein

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar