Annons

Annons

Vegansk päronkaka med smak av kardemumma

Här om dagen var jag på besök hos min mormor och morfar i Västerås och då bjöd min kära mormor mig på den här kakan. Så underbart god den var! Jag tog direkt receptet och här är min variant. Den är superenkel och går att bjuda på till såväl veganer som äggallergiker. Snygg är den också. Tack mormor!

Päronkaka med kardemumma. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Det bästa är att servera med en klick lättvispad grädde tycker jag! Använd havregrädde eller sojagrädde om du vill ha det veganskt.

Recept på vegansk päronkaka med mandel

Antal: 1 kaka, 20 centimeter i diameter
Tid: 1 timme

Annons

3 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kardemummakärnor, mortlade
1 tsk malen ingefära
2 krm salt
2 1/2 dl havredryck
1 dl rapsolja
2 päron, ekologiska
1/2 dl mandelspån
vallmofrön

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser. Hacka upp ett päron i fyrkantiga bitar och de andra skivar du tunt på längden.
3. Tillsätt mjölk och olja i de torra ingredienserna och rör om till en slät smet. Tillsätt päronbitarna i smeten.
4. Smörj en form cirka 20 centimeter i diameter med olja och täck botten med vallmofrön. Häll upp smeten och häll på mandelspånen. Ställ in i mitten av ugnen i 40 minuter. När kakan har fått fin färg kan du ta ut den. Låt svalna. Servera med grädde!

Receptet är inspirerat av tidningen Buffé.

Päronkaka med kardemumma. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Fler veganska desserttips

Nyttig vegansk chokladmousse

Nicecream med mango och passion

Veganska jordnötsbites med choklad

Päronkaka med kardemumma. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Päronkaka med kardemumma. Foto och recept: Sofia Henriksson.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar